وزیر بهداشت اظهار کرد: باید با توانمند سازی مردم، ترویج آموزش به آنها و بهرگیری از تشکل‌های غیردولتی مسئله امنیت غذا را در جامعه نهادینه کنیم.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در جلسه صبحانه کاری با وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از معاونان و مسئولان هردو وزارتخانه گفت: امنیت مواد غذایی و باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات دغدغه مهم مردم و رسانه‌ها بوده است که خوشبختانه مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی در حوزه سلامت و امنیت غذایی توجه و تلاش ویژه‌ای دارند و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت حوزه سلامت و امنیت غذایی افزود: بیشترین نقدی که بر دولت وارد می شود در این حوزه است بنابراین باید با پرهیز از فرافکنی و افتادن در دام غوغاسالاری بتوانیم انجام کارهای عمیق را جایگزین کارهای سطحی کنیم و بی‌توجهی‌هایی که در دوره‌های قبل به مقوله امنیت غذایی مردم شده است را جبران کنیم. همچنین با تشکیل جلسات مشترک بین دستگاه‌های مرتبط با این مقوله بتوانیم به یک دستورالعمل واحدی برای تحقق امنیت غذایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سالهای قبل شوراهایی که در این رابطه تشکیل شده‌اند نظیر شورای نظارت بر مصرف سموم و شورای کدگذاری محصولات غذایی بعضا بی خاصیت شده بودند اما در دولت جدید با توجه به شعار رییس جمهوری و اولویت دادن به مسئله امنیت غذایی مردم، این مسئله به جد دنبال خواهد شد و تلاش خواهیم کرد با تقویت نهادها تصمیماتی که گرفته می شود اجرایی شود.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه وضعیت ما در بحث مصرف سموم کشاورزی به این اندازه‌ای که سیاه نمایی می شود بد نیست و نسبت به 20 سال گذشته مصرف سموم از 29 درصد به 8 درصد کاهش یافته، افزود: عمده سموم پرخطری که در کشاورزی استفاده می شود از مسیرهای غیرقانونی وارد می شوند که باید دستگاه‌های نظارتی توجه بیشتری داشته باشند.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه بخش عمده سلامت غذای مردم به وزارت جهاد کشاورزی مربوط است، افزود: بهتراست با همکاری های بین بخشی دستگاه ها این موضوع مهم پیگیری شود و با توانمند سازی مردم، ترویج آموزش به آنها و بهرگیری از تشکل های غیردولتی مسئله امنیت غذا را در جامعه نهادینه کنیم.

براساس این گزارش، مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر کار مشترک و ایجاد کارگروه های تخصصی گفت: با در دست داشتن آمار مشترک از هر دو وزارتخانه و پیگیری منشا مشکلات موجود می توان راه کارهای مواجهه با آنها را پیدا کرد و در جهت رفع آنها اقدام نمود.

وی با اشاره به اینکه مصرف سرانه سم در کشور پایین است، افزود: باید نسخه پیچی سم را نظام مند و فروش سم به کشاورزان را منوط به داشتن نسخه گیاه پزشک کنیم تا بتوانیم با همکاری دستگاه های قضایی موضوع استفاده از سموم کشاورزی را ساماندهی کنیم .

گفتنی است، در این جلسه موضوعات مشترک و مرتبط با سلامت و امنیت غذایی نظیر بحث آلاینده ها، کودهای مصرفی در کشاورزی، عدم آموزش کشاورزان در نحوه مصرف سموم، تجهیزات سم پاشی و میزان مصرفی سم، کمبود آزمایشگاه های تخصصی برای آفت کش ها، بحث سموم قاچاق، نداشتن شناسنامه برای محصولات از مزرعه تا سفره، خلا دستورالعمل مشخص برای نسخه نویسی سم در کشور، ضرورت فرهنگ سازی مردم، تاکید برافزودن برخی ریزمغذی ها به محصولاتی چون شیر و آرد و لزوم شکل گیری شبکه منسجم آزمایشگاهی بحث و تبادل نظر شد.

همچنین مقرر شد که جلسه مشترک بعدی 45 روز بعد تشکیل شود و در طی این مدت هر دو وزارتخانه ملزم شدند با تشکیل 4 کارگروه تخصصی مشترک در حوزه های سموم، محصولات پروتئینی دامپزشکی، سرانه مصرف تغذیه و کارگروه اطلاع رسانی مباحث مرتبط را بررسی کنند و با ارائه آمار و اطلاعات یکدست و هماهنگ بین دو وزارتخانه پیش نویس مصوبات را برای طرح در جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذا آماده کنند.
کد خبر در صبحانه کاری وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی مطرح شد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =